El llegat del doctor Hamer

foto hamerVaig començar a sentir parlar sobre els descobriments del doctor Hamer després de dècades d’estudi intentant comprendre com funciona la salut de l’ésser humà, inclòs dels animals i les plantes. He tingut la sort d’estudiar amb moltes persones, procurant comprendre el que les medecines ancestrals i els grans savis ens han transmès al llarg dels segles. Considero un privilegi haver tingut l’oportunitat de rebre ensenyaments de professors molt interessants que han dedicat la seva vida a l’estudi i difusió d’aquest coneixement. Moltes d’aquestes persones ni tant sols són reconegudes per la societat, ja que van viure la vida apropant aquest coneixement a les moltes persones que els consultaven sense intentar donar-se a conèixer.
Per exemple, vaig tenir la sort d’estudiar i conèixer a nivell particular a Jacques Haesert, qui em va introduir en la medecina tibetana. Jacques vivia una vida de lama-hermità en la seva petita casa al camp a França, rebent als que li demanaven consell. També es va dedicar a la formació en profunditat de moltes persones. El seu ensenyament anava molt més enllà de l’aspecte símplement físic i abarcaba la comprensió del funcionament de l’ésser humà a nivell espiritual.
Quan va acabar el seu camí per aquest món, Jacques va morir en meditació: un dia va tancar els ulls calmant la seva ment i desconnectant-se del seu avatar en pau i segurament en plenitud de consciència.
També vaig aprendre medecina aiurvèdica amb vàries persones, totes elles de la India i amb una llarga experiència de generacions de dedicació al tema. El coneixement de l’aiurveda és molt extens i t’ajuda a viure la vida seguint uns consells i pràctiques que permeten mantenir un equilibri i una puresa que es reflecteix en les persones que ho segueixen. És la font tant de la medecina tibetana com de la xinesa, però molt més antiga.
Amb tots aquests mestres vaig aprendre que l’equilibri de les energies, el tenir cura dels aliments i les impressions que es reben, així com l’ús correcte de la ment i la vivència de les emocions és el més important per a viure d’una manera vital i saludable. M’adonava de que hi havia alguna cosa més que no es tenia en compte o a la que es donava un paper secundari, quan en realitat es tractava de la clau fonamental sense la qual la resta de factors es convertia en anar posant pegats. A la majoria de medecinas alternatives es gastava molta energia per estar sempre netejant i purificant. Tot aquest coneixement implicava una vida d’esforç per a mantenir un equilibri i per comprendre els processos que es donaven en l’organisme.
En canvi, sempre hi havia alguna cosa que no m’encaixava. Sentia que faltava una peça important sense la qual tot es convertia en quelcom extremadament complexe i complicat, a més d’estar lliurat a l’atzar.
Sovint em trobava amb una manera de veure l’aiurveda o la medecina xinesa gairebé supersticiosa, en la que, per exemple, s’excloïen sempre molts aliments. Actualment està succeint el mateix amb el gluten i els cereals en general, que estan agafant fama de perjudicials.
Em venien a la ment els ancians que vaig conèixer de nena en el poble del meu avi a Guadalajara, gent de camp que menjava porc i pa com a aliments bàsics i gairebé únics i arribaven sovint als 100 anys. Ningú m’ho pot qüestionar perquè ho recordo i sempre em va cridar l’atenció aquella gent tant longeva. A casa en parlàvem amb els meus pares. Malgrat que jo m’alimentava exclusivament de vegetals, el que havia vist al poble em recordava una i altra vegada que l’alimentació no era la clau, sinó que només era el que mantenia un organisme amb major o menor vitalitat de cara a tenir més possibilitats de superar malalties, però era conscient de que hi havia alguna cosa més. M’adonava de que hi havia alguna concepció bàsica respecte a la salut errònia o incomplerta, tant en la medecina oficial com alternativa.
Aquesta clau va arribar quan vaig conèixer els descobriments del doctor Hamer.
La primera vegada que vaig sentir parlar d’ell vaig adonar-me de que conèixer les seves investigacions transformaria tot el que havia après respecte a la salut fins llavors.
En el primer curs que vaig fer sobre Nova Medecina Germànica vaig veure passar molts dels processos que m’eren coneguts de familiars i amics, dels quals coneixia la vida i els conflictes que havien viscut. Las mal anomenades malalties dels meus pares, germans, amics… totes prenien un caire completament diferent al que havien tingut fins llavors. El que jo sabia d’aquestes persones i els seus conflictes encaixava a la perfecció amb les explicacions del doctor Hamer de cada procés. Aquesta comprensió m’ajudava a recuperar la confiança i l’esperança de tal manera que recordo haver sentit molta emoció. Sorgia del reconeixement d’estar vivint un moment transcendent a la meva vida al comprendre sens dubte com s’inicia una malaltia.
Amb els anys m’he adonat de que conéixer els seus descobriments no provoca únicament una transformació a nivell particular, sinó que també implica una autèntica revolució pel que fa a la nostra història com a humanitat. Realment, els descobriments del doctor Hamer canvien per complert el paradigma vigent durant els últims milers d’anys. I dic milers amb plena consciència, sense cap intenció ni d’idolatrar ni d’exagerar i tinc molt clar de què estic parlant.
A més, ho dic sense subestimar als grans savis, mags i sanadors de l’antiguitat. Ells van explorar a fons molts aspectes de l’univers i les seves revelacions han estat d’una enorme importància en la nostra història.
Malgrat això, Hamer ens apropa a una realitat molt diferent del que crèiem que era la salut. Molt més simple i comprensible del que mai haguéssim sospitat. Els seus descobriments suposen un cop sobre la taula tan sorollós que ha estat perseguit, se l’ha intentat assassinar en vàries ocasions (trets, accidents, enverinaments…), ha passat per la presó, se l’ha intentat tancar a un psiquiàtric… Actualment viu allunyat del soroll als Fiords de Noruega.
Els descobriments del doctor Hamer suposen la possibilitat de tornar el govern de la pròpia salut a la persona, al presentar-se la possibilitat de comprendre què va succeir per a emmalaltir i en quin punt d’aquest procés es troba la persona de manera molt senzilla. La complexitat que hi pugui trobar pertany al seu ric món interior i al descobriment de sí mateix.
Hamer insisteix en que ell únicament ha descobert amb molta claredat com funcionen  una série de processos al cos. La major importància radica en que ho ha investigat, no inventat. Ho ha descrit com a lleis de la natura que es donen d’una manera exacta, la qual cosa facilitat molt la seva comprensió quan les apliques en els processos que vivim en el cos o en la psique. No ha inventat cap teràpia. El seu descobriment és perfectament verificable per qualsevol que l’observi amb atenció.
Ha descrit perfectament les etapes de cada procés (malaltia) i les diferències en funció del tipus de teixit afectat. Veiem descrites les malalties que impliquen supervivència, l’atac, de territori o de separació diferenciades per teixits que poden ser afectats.

mesodermo_nuevoHamer ha compartit amb qui l’ha escoltat el seu increïble descobriment, que encara que molts havíem intuït no havíem aconseguit determinar:
Que tota malaltia s’inicia amb un conflicte biològic i que afectará uns teixits o uns altres depenent del que soposa el conflicte per a la persona.
Ha creat un precís mapa de zones del cervell on podem comprovar el que succeeix en tot el cos, teixit per teixit e investigar en quina fase es troba.
Ha determinat com són les fases d’una «malaltia», el que ens dona la possibilitat de comprendre si el conflicte que va iniciar el procés s’ha resolt o no, un factor de vital importància, a més de les manifestacions que estan tenint lloc en l’organisme a cada fase.
Ha reconegut el paper real de virus, fongs i bactèries com a part dels processos de curació dels éssers vius. Aquest és un altre dels seus descobriments més extraordinaris que escombra o, més aviat, reordena tot el que s’havia cregut fins al moment.

En definitiva ha demostrat que tot el que passa al cos està ple de sentit i poc té a veure amb l’atzar. Amb això eliminem la fascinació i la idolatria vers la bata blanca, que són les sotanes modernes, tornant la recerca de la pròpia salut cap a dins d’un mateix, que és ones troben les causes del que li passa a cada ésser viu en particular. Quelcom molt important i que destaquen les persones que s’han adonat l’abast dels descobriments és que a partir d’ells comprenem que les manifestacions en el cos no son per «haver-se tornat boges les cèl·lules», per «ser defectuós» o per casualitat.
Processos com el càncer o les anomenades malalties incurables prenen un caire totalment diferent a la vista de les 5 lleis biològiques.
Tinc molt clar que tota persona que es dediqui a ajudar als altres en l’aspecte mèdic o psíquic guanya una eina clau coneixent les lleis descobertes per Hamer. Sense elles, la teràpia o cura suposa només una aposta. Sé que sona exagerat però tinc la certesa de que és així.
Conèixer com viure una vida saludable, menjant bons aliments i tenint bons hàbits és quelcom positiu, però les malalties es donaran malgrat tot això, degut a que a la nostra vida vivim situacions davant les quals ens sentim superats, que inicien processos de major o menor gravetat depenent de la intensitat de les situacions i de la quantitat de temps que mantinguem els conflictes actius, sense resoldre.
Suposem que tinc una bronquitis, que és una «malaltia» que es dona en l’etapa de reparació d’un conflicte ja resolt. Si vaig al metge, ell em donarà un antibiòtic per si de cas, perquè no es compliqui. Si vaig a l’acupuntor m’ajudarà a equilibrar les energies, millorant la meva vitalitat. Però si comprenc quin va ser el conflicte que he resolt i què està succeit en el meu cos, entendré amb molta exactitud el procés que he viscut sense afegir pors ni un sofriment extra i actuant molt més adequadament.
Després d’estudiar a fons aquest coneixement és quan vaig decidir dedicar-me al màxim en la seva divulgació. Ho faig a través de tots els mitjans possibles, perquè crec que tota la població hauria de conèixer aquest tema per a poder recuperar l’abans possible la sobirania del seu propi organisme.

Autora:  Marisa Ferrer  Data: 5/11/2015


Els descobriments del doctor Hamer by Marisa Ferrer is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported License.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *