Jyotish, la ciència de la llum

A l’Índia, a l’astrologia se l’anomena Jyotish: la ciència de la llum. Segons els Vedes, és el coneixement mitjançant el qual la intel·ligència còsmica es dóna a conèixer a través de la llum.

En el nostre organisme, l’ull és el que ens permet captar-la, reconeixent el que hi ha a l’exterior.

L’ull té un mecanisme perfecte, d’altíssima precisió, que s’ocupa d’enfocar cap a on posem la nostra mirada i envia aquesta informació al cervell. L’ull depèn de la llum: si no hi ha llum, ja sigui elèctrica, del foc, del sol o del tipus que sigui, no hi ha informació visual.

És interessant observar que l’ull és igual al símbol astrològic del Sol:

Per tant, la nostra mirada està relacionada amb el Sol.

 

 

També ho estan la nostra vitalitat, la nostra identitat i la nostra individualitat (sol-etat). Quan diem “Jo” assenyalem al nostre pit, al qual sentim d’alguna manera el centre de la nostra vida i de la nostra identitat.

Recomano especialment la pràctica del Sungazing, sobre la qual parlo a l’apartat “Pràctiques” de la web. El seu exercici ens permetrà obtenir beneficis en els aspectes dels quals estem parlant i molts més: veurem amb més claredat (fins i tot físicament), ens enfocarem millor en l’essencial de la nostra vida, sentirem més seguretat en el nostre propi Jo i identificarem millor el que realment ens és afí, guanyarem en equilibri i reforçarem la vitalitat. Aquests són alguns dels beneficis de la pràctica.

Reflexionar sobre tot això ens permet prendre consciència de la importància del lloc que ocupa el Sol a la nostra carta natal i com es vincula amb tot el conjunt.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *