Findhorn i les seves essències florals

Ninfa de FindhornLa teràpia floral va ser desenvolupada pel doctor Edward Bach a principis del segle XX inspirant-se en tècniques de curació tant antigues que es perden en el temps. Alguns grans éssers, com Paracels, van investigar els efectes de les flors i de la rosada i el doctor Bach en va aprofundir i va crear tota una teràpia que les té com a base.
Quan parlem de teràpia floral, estem parlant de teràpia vibracional, el mateix que passa amb la homeopatia o tantes altres iniciatives actuals. Les essències ens posen en contacte amb la intel·ligència de les flors i ens ordenen internament, restablint la salut.
A través de la teràpia amb les essències integrem en nosaltres les qualitats de les flors, ajudant-nos a portar endavant cada procés que vivim.
Les flors representen la bellesa i la generositat en l’univers. Fixeu-vos en com ens donen el seu aroma, colors, forma, tacte i ara també la seva essència sense demanar res a canvi. Viuen la seva vida com una explosió d’exuberància i bellesa i nosaltres ens en beneficiem de vegades sense ni adonar-nos.

Les flors reben l’energia del cosmos i de la terra i si ens relacionem amb elles ens posen en contacte amb la nostra part més profunda, bella i amorosa. Perquè elles SÓN i ens apropen al que cada un de nosaltres ÉS de manera que rebem la nostra pròpia guia. Més enllà de les aparences tots estem relacionats en un cosmos i les flors ens ajuden a prendre contacte amb els aspectes més elevats d’aquest univers.
Tractar-nos amb essències ens demana molta paciència i atenció. En general és una teràpia lenta però molt segura i sense contraindicacions ni perills, perquè actuen posant-nos en contacte amb parts molt elevades de nosaltres mateixos. Podem anar passant per diferents etapes, algunes més fàcils amb millores evidents i altres no tan fàcils, quan estem tocant punts que han de ser resolts perquè estan bloquejant les energies del lliure fluir de la vida en nosaltres.
¿PERQUÈ LES ESSÈNCIES DE FINDHORN?

Les essències florals i minerals de Findhorn s’elaboren en una ecoaldea situada en el nord-est d’Escòcia per Marion Leigh, una de les residents de la comunitat més veteranes.
Findhorn va néixer l’any 1962 en un antic càmping al nord-oest d’Escòcia. Rep a prop de 14.000 visitants a l’any de més de 50 països. És coneguda actualment pels seus experiments sobre noves formes de vida holístiques i sostenibles. És la major comunitat independent al Regne Unit.
A principis dels 80 van començar amb la construcció d’una ecoaldea. Fins al moment s’han construït 25 edificis ecològics, incloguent una innovadora planta biològica de tractament de residus anomenada “Living Machine”(la “Máquina Viva”).
Els primers habitants de la comunitat van ser Peter i Eileen Caddy. Quan es van instal·lar en una petita caravana era un lloc extremadament àrid, una badia constantment assotada per vents freds i gairebé sense vegetals. Ells s’hi van instal·lar després de passar grans penalitats i quedar-se pràcticament sense recursos perquè la vida els va anar deixant sense res. Van sentir una crida interna que els va portar fins allà però al principi els costava creure que allà hi naixeria quelcom realment important. Poc a poc van anar creant un espai que ells sentien com a sagrat i que ara és un lloc extraordinàriament exuberant i bonic. Tot va anar succeint de mica en mica. Les persones que aniriren desenvolupant el projecte van anar arribant i instal·lant-se una a una, aportant les seves pròpies qualitats en benefici dels visitants que han anat arribant al lloc.
Poc a poc, molta gent va ser atreta pel gran magnetisme de la comunitat i actualment és un centre espiritual que visiten persones de totes creences i cultures.
Una de les primeres persones en arribar va ser Marion Leigh, la creadora de les essències florals de Findhorn.
En paraules de Marion:
“Les essències florals sempre estan relacionades amb l’entorn en el que van créixer les flors. A Findhorn tenim unes condicions úniques. Per exemple, tenim llum solar a l’estiu gairebé durant 24 hores. Això és molta llum. Existeix un gran poder en la mateixa terra. Tenim moltes línies energètiques que creuen. Tenim el que anomenem punts de poder en la natura. També, per les especials energies naturals de Findhorn, hi ha llocs on els esperits de la natura poden viure en harmonia amb els éssers humans.»
Vaig tenir l’oportunitat de visitar Findhorn per formar-me com a terapeuta floral amb Marion Leigh. Tinc la certesa, per la meva experiència en aquell indret, de que la comunitat de Findhorn té com a principal missió recuperar la nostra connexió amb la natura, tant en quant a exterior com la nostra pròpia interioritat natural. En un temps en que ens estem allunyant de la natura, del nostre ésser essencial i de les nostres qualitats més profundes, Findhorn ens permet recuperar aquesta intel·ligència respecte a nosaltres mateixos i a la vida.
A Findhorn el respecte a la natura és màxim i tot el que cultiven es produeix mitjançant agricultura biodinàmica. Les essències que es produeixen en aquest lloc tan especial ens poden ajudar a restablir la salut, tant en el nostre organisme com a la nostra vida.

Autora:  Marisa Ferrer  Fecha: 5/10/2015

Findhorn i les seves essències florals by Marisa Ferrer is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported License.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *