El meu amic pardal

GorriónL’any 92 vaig estar un estiu treballant al càmping d’uns amics.

Un dia va entrar un pardal al recinte on transcorria la meva tasca laboral i es va estavellar contra el vidre. Em vaig acostar i el vaig recollir intentant espantar-lo el menys possible. M’el vaig endur a la meva llar-caravana. Li vaig donar una mica de pa mullat en aigua i el pardal es va anar quedant tranquil i recuperant. Es va quedar a viure amb mi durant uns dies.

Va ser una experiència molt intensa perquè vaig experimentar i vaig comprendre coses que mai m’havia plantejat. Una d’elles va ser que la relació amb un au no és diferent que amb un gosset o un gatet. Amb els anys m’he adonat que a un nivell profund és el mateix amb un arbre, amb una planta, amb un peix … Simplement són llenguatges diferents.

Portava al pardal amb mi a fer passejades posat sobre la meva espatlla. Parlava amb ell en molts moments i m’acompanyava a tot arreu. Quan algú s’acostava el pardal romania en la meva espatlla i no es deixava tocar, a excepció del meu amic propietari del càmping, que tenia el privilegi de rebre també tan simpàtic hoste en la seva espatlla quan ens trobàvem.

M’adonava que el pardal hauria de partir. Un dia vam sortir a fer una passejada i el vaig posar sobre la meva mà dient-li alguna cosa com: vinga, vola, segueix el teu camí! I ell així ho va fer i es va anar volant.
Tot i que sabia que així havia de ser vaig quedar molt entristida, sentint la pèrdua intensament, trobant a faltar la seva companyia.

Van passar els dies i va arribar el meu aniversari. Vaig anar a treballar com cada dia i de sobte va aparèixer el pardal volant. Es va apropar a mi i es va posar sobre la meva espatlla. Jo el vaig acariciar i li vaig dir que era el millor regal d’aniversari de la meva vida. Es va quedar uns moments amb mi i després va tornar a sortir volant. Em vaig adonar, com en altres ocasions, que la pèrdua en realitat no existeix.

Autora:  Marisa Ferrer  Data: 17/1/2016

Pardal by Marisa Ferrer is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported License.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *